TIPS VOOR HET KOPEN VAN JE TROUWJURK

HOE GAAT DAT NU, EEN BRUIDSJURK KOPEN?

Je bent gevraagd om met je liefste te trouwen en nu wil je natuurlijk op zoek naar de bruidsjurk van je dromen. Natuurlijk heb je weinig tot geen ervaring met het kopen van 'n trouwjurk. Misschien ben je wel eens met iemand mee geweest, maar de meeste bruiden zijn nog nooit in een bruidszaak geweest voordat ze zelf gaan trouwen. 

Het is wel raadzaam om van tevoren een afspraak te maken. Omdat we ruim 2 uur met je aan het passen zijn zitten we snel volgeboekt. En we willen natuurlijk alle tijd voor je nemen. Je kunt bellen voor een afspraak 0591-612742 of online een afspraak maken via : afspraken@weggemans.nl 

WIE NEEM JE MEE?

Dat is een lastig punt om je te adviseren. Wij zeggen altijd; neem de mensen mee die voor jou belangrijk zijn! Je wilt natuurlijk graag geholpen worden bij het maken van je keuze. We maken heel vaak mee dat bruiden eerst met een vriendin willen komen en dat ze dan later terug willen komen met de moeders. Vaak werkt dat niet. De moeders kunnen zich gepasseerd voelen, en zien zoveel leuke jurken in de winkel die je ook echt even moet proberen, terwijl jij al lang weet dat die stijl het niet voor je is.

Neem belangrijke mensen mee

Wij raden je dan ook aan om alle belangrijke mensen direct de eerste keer mee te nemen, zodat iedereen weet waarom je bepaalde keuzes maakt. En vaak vind je jouw jurk de eerste keer. Voor moeders is het heel bijzonder om daar bij te kunnen zijn. Gemiddeld komen de bruiden met z'n vieren, maar het record staat op 14 personen (dan heb je wel heel veel meningen hoor en dat maakt het niet makkelijker). Ook krijgen we bruiden binnen die het liever helemaal alleen doen en dat kan natuurlijk ook.

Daarom zeggen we: neem niet teveel mensen mee, maar wel die mensen die je er écht bij wilt hebben. De rest mag je verrassen bij je entree tijdens je trouwdag.
Uiteraard hebben we ook bruiden die samen met hun partner willen komen (en dan tegelijk hun pak uitzoeken). Dat is natuurlijk ook mogelijk.

WAT KUN JE VERWACHTEN

Als je bij ons in de winkel komt word je ontvangen met een kopje koffie. We gaan aan tafel zitten om even rustig te babbelen over je trouwdag en natuurlijk over je wensen. We willen je graag wat beter leren kennen om je daarna goed te kunnen helpen bij je keuze. De meeste bruiden nemen een aantal plaatjes mee om aan te geven wat ze mooi vinden.

Vervolgens gaan wij op pad in de winkel om een aantal mooie japonnen voor je uit te zoeken. Dit is dan een beginnetje. We zoeken japonnen naar jouw wensen, maar misschien ook wel iets moois waarvan wij denken dat het je heel goed zal staan en passen.

PASSEN

En dan gaan we die modellen passen. We gaan samen de paskamer in zodat we je kunnen helpen met het aantrekken van je trouwjurk. In de ruime paskamers zijn grote spiegels zodat je direct zelf kan zien hoe de jurk bij je staat en je even 1 op 1 kunt praten. Vervolgens gaan we de paskamer uit waar nog veel grotere spiegels staan en waar we je bijvoorbeeld ook goed de achterkant van de jurk kunnen laten zien met een verrijdbare spiegel.

De accessoires worden niet vergeten. Je krijgt direct goede schoenen en speciale lingerie aan om een perfect beeld te krijgen. Verder kun je aangeven wat je wilt; 'n sluier, 'n hoed of mooie sieraden. We hebben een enorme sortering accessoires, omdat we vinden dat we voor iedere japon de juiste accessoires in huis moeten hebben.

JE KEUZE MAKEN

Het leuke van je trouwjurk kopen is dat dit veel meer een aankoop op je gevoel is. Het is dan ook belangrijk om daar goed naar te luisteren. Alleen als je gevoel helemaal goed is zal je stralen van geluk.

Je bent aan het passen en op een gegeven moment heb je een japon aan die het helemaal is (dat is regelmatig de eerste, omdat je in de paskamer al de mooiste als eerste uit mag zoeken om te passen). Soms barst een bruid in tranen uit, maar de meeste bruiden stralen van oor tot oor van geluk. Je gaat dan alles vergelijken met die ene jurk die zo mooi is. Zo in de trend van; Ja ook wel mooi, maar die andere ....

Wij zien aan je ogen en je stralende gezicht dat jij je jurk hebt gevonden en jij weet het ook, want niets is zo mooi als die ene. Niet iedereen barst in tranen uit als zij de jurk heeft gevonden, er zijn natuurlijk genoeg bruiden die daar veel nuchterder in zijn. Blijf gewoon jezelf en leg jezelf geen gevoel op van nu moet ik ......

Dan komt voor ons een heel belangrijk moment, want wij gaan bepalen welke maat we voor je moeten bestellen. Ook als je nog wat kilootjes af wilt vallen of zwanger zou willen worden moet je dat even met ons overleggen. We weten dan zeker welke maat we voor je moeten bestellen. Op het moment dat jij in de wolken bent en je beslissing hebt genomen mogen er foto's van worden gemaakt (je mag niet van alle jurken foto's maken, maar natuurlijk wel van de jurk die je koopt). Vergeet dus je fototoestel niet!

TOT SLOT

Als alles klaar is moeten we natuurlijk even alles op papier zetten. Je gegevens, je trouwdatum, wat we gaan bestellen, we bespreken alles en maken afspraken voor wanneer je komt passen.

Natuurlijk hoef je niet alles in één keer te betalen.We vragen een aanbetaling.
De aanbetaling bedraagt conform de CBW-erkend voorwaarden maximaal 50% van de kleding. Voor betalingen accepteren wij pin- en contante betalingen. Geen creditcards.